Sprout

Här gror matlagningsglädjen!

Nya kurser startar i början av september! Kom med och lär mer om hur man äter bra för att orka bra!

Om Sprout

Sprout är en matlagningsskola för barn, från 8 år och uppåt. Sprout vill lära och inspirera och väcka barnens matintresse. Varför är det så viktigt att äta bra? Var kommer maten ifrån? Hur smakar nya ingredienser? Varför jäser degen – eller inte? Hur skalar man en morot? Vad lagar man för mat i olika delar av världen?

Vår målsättning är att barnen ska få kunskap så att de vill hjälpa till hemma och så att de blir mer intresserade och delaktiga. Om man är delaktig så äter man oftast också med god aptit.

Barn i växande ålder behöver rätt sorts näring, i rätt mängd. Vi lär oss hur man ska äta under dagen för att orka, vad man inte ska äta för mycket av och hur viktigt det är att inte hoppa över måltider. Vi experimenterar med mellanmål, vi provar oss fram i grönsaksdjungeln och vi gör spännande smakexpeditioner.

Hos Sprout finns inga pekpinnar och inga förbud. Vi lagar och bakar både nyttigt och mumsigt och vi lär oss att tycka om nya smaker och ingredienser. Viktigast är att ha roligt och att lära sig mer! Vi försöker använda så mycket närproducerat och ekologiskt som möjligt.